Translate

2015-06-27

Macarons

Dags för macarons igen! Min ugn har inte stått plant så de har inte blivit bra på ett tag. Men nu är ugnen åtgärdad så inga ursäkter! Jag måste erkänna att jag höll på att ge upp, jag gjorde många satser macarons denna vecka! Många nya lärdomar! Ex. Lita inte på termometern, den visar fel om batteriet är gammalt så sockerlagen blir stenhård! Lita inte på ugnens ugnstemperatur utan kolla med en termometer. Om macaronsen får "toppar", blöt inte fingret då du trycker ner topparna, då ballar de ur fullständigt vid gräddning. Är smeten för lös då du rör ihop de båda så funkar det att sikta ner 10 gram florsocker.

Jag följde mitt gamla recept på macarons  jag tror att originalreceptet kommer från bloggen Tartlette.

men fick använda silikonmattor då ugnsvärmen visat sig vara väldigt ojämn, så macaronsen behöver stöd av silikonmatta. Tips för rengöring: lägg i blöt varmvatten och skrubba sedan med Yes diskmedel.
De rosa macaronsen är dekorerade med frystorkat hallonpulver.

Fyllning 1. Lemon curd, vit choklad och lite smör
Fyllning 2. Lemon curd och marängsmörkräm
Fyllning 3. Chokladganache på 100 gram grädde, 100 gram ljus choklad och 100 gram mörk choklad. Koka upp grädden och häll över den hackade chokladen. Rör tills den är jämn. Låt stå framme på bänken tills den har rätt konsistens.

Spritsa fyllningen på en macaron och para ihop med en av samma storlek.

Macarons ska förvaras i kylskåp ett dygn innan de ska ätas. Kan gärna förvaras i frysen!

Macarons till Prinsessan Louise 2-årskalas! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar