Translate

2016-03-21

Tårta till en liten pirat!

Till en gullig sjörövare som fyllde 3 år!

Tårtan var 23 cm och ca 10 cm hög.

Varmvispade bottnar på 280 gram ägg, 250 gram socker, 120 gram vetemjöl, 60 gram potatismjöl, 1 tsk bakpulver, 1 krm vaniljpulver och 1 krm salt. Skriver ner för att minnas. Är inte hundra nöjd med receptet än, så jag avvaktar med att rekommendera det och återkommer då jag har ett säkert recept.

Hallonmousse på passerade hallon, utan kärnor (kanske att barnen gillar det bättre tänkte jag) 300 gram hallon, 50 gram socker, 3 gelatinblad och 3 dl grädde.
Hallonsylt på 100 gram hallon och 25 gram socker, under moussen.
Vaniljkräm enligt detta recept blandat med 1,5 dl vispad grädde. Skulle kunna vara lite stabilare för att lugna mina nerver, nästa gång blir det med lite gelatin i.

Tårtan är täckt med marängsmörkräm med lite philadelphia och färgad blå av 3 olika pastafärger, och smaksatt med hallon och citron. Dock blev den lite konstig och skar sig mot den kalla tårtan så jag fick tillsätta lite florsocker. Jag sprayade lite pearl-spray och det blev en fin skimrande effekt.

Alla dekorationer är handgjorda och ätbara, utom båtens mast som är en grillpinne. Båten och skattkistan består av rice krispie treats (länk till recept).
Jag målade båten och skattkistan samt några svarta detaljer med vodka och det blir så blankt och fint!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar