Translate

2017-02-18

Doptårta

Det är så gulligt med dop!

Sockerkaksbottnar 3-lika med limezest av 2 lime.  Tvätta, skrubba, skölj och torka limen först!  5 stora ägg till en form på 21 cm.

Nougatfluff: 250 gram Odense nougat, 1 äggula,1 gelatinblad och 4, 5 dl grädde. Den blev på gränsen till för lös så jag ska prova 1.5 gelatinblad nästa gång.

Limemousse: Saften av 4 st pressade lime,  2 äggulor, 3 gelatinblad och 0.5 dl strösocker, 2 dl 34% creme fraiche och 3 dl grädde.
Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten.
Koka upp pressad lime med socker tills sockret lösts upp. Ta av från plattan och rör ner gelatinbladen. Låt svalna. Jag vispade creme fraiche och grädde var för sig och blandade sedan ihop med limesaften.  Smaka av med en droppe key lime essence och en nypa limezest. 
Jag hackade drygt 100 gram fin mörk choklad och blandade i.

Marängsmörkräm på 3 stora äggvitor, 250 g osaltat smör och 200 gram socker. Tillsätt 100 gram smält vit choklad. Jag misshandlade marängsmörkrämen med vit choklad direkt från mikron, men det gick bra. Dagen efter var marängsmörkrämen stenhård då den stått i kylen och jag skulle bara värma några sekunder i mikron, det blev längre än jag tänkt i mikro  men bra ändå!  Marängsmörkräm är verkligen tåligt och så smidigt att använda! 
Smaka av med limezest och en droppe LorAnn keylime smakessence.

Tårtan är täckt med Örebro extra vit kavlingsmarsipan och dekorationer i sockerpasta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar