Translate

2019-05-17

Bullar 2.0

Jag bakar inte så ofta längre. Men bullar blir oftast goda! Små skillnader i ingredienser ger skillnader i smak. Jag föredrar rårörsocker plus ljus sirap i degen, mortlat havssalt och en blandning av grädde, mjölk och vatten. Konstigt, men det gör skillnad. Ju mer grädde/fett, desto mer tid behöver degen för att jäsa och sist jäste den på bara 1-2 timmar eftersom jag inte hade grädde hemma. Jag föredrar råsocker ovanpå bullarna, jag tycker pärlsocker blir för sött och hårt. Jag har nu gjort hela degen förutom smör och salt några gånger, jäst den degen och sedan låtit maskinen knåda in smör och salt och jäsa igen innan jag bakar ut degen och då knådas degen inte innan jag kavlar ut den, var rädd om luften i degen.
Jag hänvisar till tips-listan som skrevs för länge sedan: kall mjölk, rumsvarmt smör, max 25 gram blå-gul jäst och jäs längre tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar