Translate

2014-06-14

Hygien och damm

Hur gör man för att hålla bra hygien då man bakar? Hur gör man för att slippa damm i bakverken? Jag lovar - allt damm som finns i huset kommer annars att dras som magneter till och fastna på din kladdiga marsipan eller sockerpasta!

Jag har inte gått någon utbildning, men såhär gör jag:

Torka golv och större ytor för att få bort damm.
Baka aldrig då du är sjuk eller har sår på ansiktet, armar eller händer. Vid trasiga nagelband eller långa naglar, använd alltid plasthandskar.
Använd kökshanddukar, förkläde och tröja som är tvättade och torktumlade många gånger. Använder du en ny svart tröja så får du svart ludd på allting.
Tvätta händerna såklart. Handsprita händerna om jag inte använder plasthandskar. Skrubba bordet med diskmedel och varmt vatten, torka av med hushållspapper och sedan med handsprit. Rulla en bit marsipan eller sockerpasta (det du ska använda) i händerna för att få bort damm från händerna, rulla sedan biten över hela bordet centimeter för centimeter för att få bort damm. Gör likadant med skärbrädor, kavlar och andra verktyg. Först diskmedel, sedan rulla med en liten korv marsipan/sockerpasta. OCH för varje ny färg sockerpasta eller marsipan jag använder så behöver proceduren upprepas. Glömmer man en av grejerna så har man garanterat prickar av fel färg i den nya färgen. Puh!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar