Translate

2014-06-26

Andra bullar!

Nu är det andra bullar som gäller! Bullar som inte knådas! Receptet hittade jag hos Caroline på http://blogg.loppi.se/alskaattbaka/search/bullar och följde det nästan helt ;-) Jag använde maskinen litegrann och gjorde inga "kattvikningar", dock verkade maskinen lägga av efter andra jäsningen så vi får se hur den klarat sig. Degen blir väääldigt lös (tycker till och med jag som normalt har väldigt lös deg) och jag kommer nog att modifiera receptet lite i framtiden. Jag tog 10 g jäst istället för 7 g, men ska prova 7 g nästa gång. Kanske några g mer salt nästa gång, ska nog prova Manitoba cream eller Vetemjöl special också. Jag ställde bunken i kylen över natten efter andra jäsningen då jag inte får plats med bullplåtar i min kyl, och kavlade ut den dagen efter. Det blev jättegoda bullar! Bekräftar min teori om djupare smak och saftigare bulle vid längre jäsning och dessutom en helt ny konsistens då den inte knådas! Jag gillar dem skarpt, och det gjorde min yngste provsmakare också! "Mea bulle"!

Ordentligt med elastiska glutentrådar med lång jäsning och utan knådning! Dock ser man lite smörklumpar som jag inte lyckats få in i degen dagen innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar