Translate

2014-06-14

Mer Studenttårtor

Jag blev så otroligt glad då Carolines mamma ringde och sade att det kan ha varit den godaste tårta de någonsin har ätit! Man kan ju inte provsmaka en tårta precis, så man vet ju aldrig! Tårtan är bakad av en 24 cm chokladbotten och ganska hög.
Mjölkchokladmousse, limemousse med skivade jordgubbar. Spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med Örebro kavlingsmarsipan. Då marsipanen svek mig tidigare denna vecka så blandade jag den med en åttondel Fun cakes sockerpasta, men jag tycker den fick lite smak av marshmallows av det lilla. Den uppförde sig vid kavling iallafall och sprack inte. Lite grekisk yoghurt i mjölkchokladmoussen gjorde den mindre söt. Limemoussen var ordentligt syrlig, jag var rädd att det skulle bli min första tårta som inte var tillräckligt söt.

Limemousse: 3 gelatinblad smältes i saften från 3 stora lime och ca 4 msk socker, 2 burkar original crème fraiche vispas och blandas med 2 dl vispad grädde. Blanda ihop då limesaften kallnat.


Bakad av 26 cm vanlig tårtbotten. Whipped cream cheese frosting och rabarbermousse med skivade jordgubbar. Spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med fun cakes marshmallowsfondant.
Whipped cream cheese frosting: 300 gram original Philadelphia vispas med 1½ dl florsocker och ett kryddmått vaniljpulver. Vispa 3 dl grädde i en annan skål och blanda sedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar