Translate

2016-02-14

Gör egen marshmallowsfondant! (MMF)

Egengjord marshmallowsfondant är god, blir billigare än köpt och blir inte fuktig vid varmt väder. Originalreceptet kommer från Ann Hansson på Flickorna i Köket

Så här gör jag! 

Du behöver
250 gram marshmallows
500 gram florsocker
1-2 msk vatten
1-2 msk rapsolja eller kokosfett
ev färg och smaksättning

Man kan ana små bitar av marshmallows men dom rör du bort. 
Jag använder 250 gram marshmallows (en påse eldorado) till 500 gram florsocker (ett paket).
Smält marshmallows i en skål som tål mikrovågsugn med 1-2 msk vatten. 1 msk räcker om marshmallowsarna är färska och 2 msk om de är torra. Var försiktig på slutet så att den inte blir överhettad. Rör om ofta och smält så lite som möjligt, bara tills du kan röra bort klumparna.

Jag lägger florsockret i köksmaskinen och låter maskinen röra runt långsamt för att få bort ev klumpar. Sedan tillsätter jag den smälta marshmallowsröran och 2 msk rapsolja eller kokosfett.
Låt köksmaskinen gå på låg hastighet till MMFen har en jämn och smidig konsistens, ungefär som mjukglass! Den är nu mjuk men blir hanterbar efter ett dygn. Nu kan man tillsätta smakessence och färg efter önskemål. Jag använde citronjuice på flaska (ta då motsvarande mindre vatten då du smälter marshmallowsen) och lite hallonessence.

Jag lägger upp plastfolie på bänken och häller ner smeten på plasten. Plasta in så tajt det går i dubbla lager.
Låt den ligga i rumstemperatur till dagen efter. Då ska du knåda den ordentligt smidig innan den går att kavla. Man kan även värma MMFen till ljummen i mikrovågsugnen och låta köksmaskinen knåda en stund! Tillsätt mer florsocker om det behövs. Jag hade dubbel sats denna gång så det var skönt att slippa knåda för hand! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar