Translate

2016-06-14

Tårta till student!

Nu tog min yngsta kusin studenten. Det verkar inte vara så lätt nu för tiden, han kämpade jättehårt på slutet!
Studenten firades med ett stort kalas med massor av mat och han önskade en jordgubbstårta.
Tårtan var en 23 cm och en liten 15 cm glutenfri.
Tårtbottnar "tre lika". Nu börjar jag med att vispa äggen lite lätt med ett kryddmått salt innan jag häller i sockret. Det blir bra volym och blir färdigvispad på 10 min!
Då jag har siktat i mjölet och vänt runt till en jämn smet så tillsätter jag lite smält smör, ca 25 gram till den större tårtan.

Vaniljkräm enligt detta recept på 7 äggulor plus ett par dl vispad grädde.

Jordgubbsmousse på 500 gram jordgubbar, lite limesaft, ca 0.75 dl socker ca 5 gelatinblad, 1 dl turkisk yoghurt och 4 dl grädde.
Koka upp jordgubbarna med sockret och limesaft. Mixa med mixerstav och tillsätt gelatinbladen. Låt svalna och blanda med turkisk yoghurt och vispad grädde. Förvaras i kylskåp. Jag tillsatte såklart färska skurna jordgubbar också. 

För att få grädden mer stabil smälte jag ner några marshmallows dagen innan jag vispade den. Kylen var full med mat och det behövdes för att grädden skulle hålla sig stabil länge i rumsvärme. Jag behöver lägga på minnet att 5 dl grädde inte räcker till att spackla och dekorera två tårtor! Det blev lite väl tunt, men alla var glada ändå och tårtan var god! 


1 kommentar:

  1. Ja, tårtan var verkligen så jättefräsch och god. Ledsen att den inte fick stå i kylskåpet pga platsbrist, men den var så god ändå att den gick åt i ett enda nafs... Tack älskade brorsdotter för en av många tårtor till vår familj - i det här fallet till sonen! <3

    SvaraRadera