Translate

2016-06-26

Tårta till sjuksköterska

Min väninnas dotter tog examen som sjuksköterska nyligen! Hon fick också klassens enda stipendium för goda studieresultat! Det måste ju firas!
Jag tror det blir en tårta med tydliga smaker. Jag gillar mycket smak, men det är inte alla som gör det.

18 cm form, min ställbara form med bakplåtspapper och folie i botten.

Chokladbottnar enligt detta recept men lite mindre, eftersom formen bara var 18 cm.

På den nedre bottnen lade jag dulche de leche som jag köpt färdig och sedan
limemousse på saft från 2 st lime, 3,5 msk socker, 2 gelatinblad och 1 dl grädde.  Jag hackade i 100 gram mörk choklad.

Nästa lager var en jordgubbsmousse på 2 dl grädde, 250 gram jordgubbar, 100 gram philadelphia, 2 msk socker och en msk gelatinpulver. Jag lade på så mycket färska jordgubbar som fick plats. Jag lägger snittytan mot bottnen för att jordgubbssaften inte ska rinna ut. Problemet med att blanda jordgubbarna direkt i moussen blir att det ofta läcker ut på sidorna. Jag vill inte ha ett tjockt lager smörkräm som barriär.

Tårtan är spacklad med chokladganache på 300 gram mörk choklad, 150 gram grädde och 2 tsk smör. Täckt med Örebros kavlingsmarsipan. Det är en varm, regnig och mycket fuktig dag, så efter bara 5 min blev tårtan blank och började svettas. Det behövdes inget lim om vi säger så! ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar