Translate

2014-05-20

Hjortronrulltårta

Vår bostadsförening har ett namn som inkluderar hjortron. Föreningen bjöd in till grillfest och en baktävling där juryn skulle premiera anknytningen till hjortron. Jag frågade mamma om hon hade hjortron i frysen och tänkte först inte vara med, men samma dag tänkte jag att det är väl värt ett försök. Slog till och gjorde en mandelrulltårta med hjortronmousse i.
Receptet på rulltårtan, Bisquit Joconde, kommer från kakmonstren. Jag lade till lite mandelarom. http://kakmonstren.blogspot.se/2013/04/harlekin-tartabisquit-joconde-style.html

Jag gjorde mönster som en björk, det gick bra, men såg till sist inte ut som en björk så jag dolde det med florsocker.
Hjortronmossen gjorde jag på ganska fast hjortronsylt, Philadelphia och grädde, med en msk snabbmarsanpulver för att få den stadigare. Den blev supergod, men inte så vacker. Jag får skylla på min nya ugn som inte alls gräddar som min gamla, denna blev halvgräddad. Hjortron passar iallafall perfekt till mandel!

Resultatet? Jo, mitt bidrag vann! Jag blev förvånad, det fanns bland annat jättefina monster cookie cupcakes med hjortron. Jag har lovat mamma priset, en massage på Centralbadet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar