Translate

2014-05-07

Min egen tårta!

Jag kan inte minnas att jag gjort någon tårta till mig själv förut så det var extra kul att blir firad nu då jag ska fylla jämnt!

Botten: One bowl chocolate cake, halv sats med ett ägg gav 3 tunna bottnar, fungerar bra till denna 17 cm form. Med kaffe, yoghurt och lite kvarg, rena frukosten! :-) Gräddade en tredjedel i en form och två tredjedelar i den andra. Tog ut den första efter 10-15 min och den andra efter ytterligare en stund, ja, ni fattar.
Nougatfluff! 120 g nougat och 2 dl grädde
Lime mousse! 2 dl creme fraiche, saft från två lime, 1 dl grädde, 4 msk socker och 2 gelatinblad (hade kanske räckt med ett). En hackad dubbeldajm
Spacklad med chokladganache: 150 g mörk choklad, 2 tsk smör, 150 g grädde och lade till 50 g vit choklad då jag tyckte att smaken blev lite bitter.
Frills av en blandning av Örebro kavlingsmarsipan och Tårtdecors sockerpasta. Lite fuktigt i kylen gjorde volangerna lite hängiga men den såg ut ungefär så som jag hade tänkt, hade kunnat göra den övre volangen lite högre upp och tunnare. Det var kul iallafall!

Fantasiblomma med lite tidsbrist, fick inte riktigt till den glada hawaii-violetta färgen som jag hade tänkt. Supergod kombination med syrlig lime och den lyxiga chokladen, tycker jag. Det blev en fjärdedel av tårtan över då 9 personer var mätta. Ganska mastig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar